#44

Advertisements

#38

#10 (мисла за успехот)

Кога имаш сѐ, не гледаш ништо - ќе прогледаш дури кога ќе немаш ништо. - Шекспир

Убаво е кога…

Убаво е кога после напорниот ден има некој што те чека да се вратиш дома и да му раскажеш што ти се случувало во текот на денот. Убаво е кога си во целосна хармонија со себе и знаеш дека не ти треба многу за да бидеш задоволен. Убаво е кога ти се исполнуваат желбите што … Продолжи со читање Убаво е кога…

Да најдеш некој

Да најдеш некој покрај кого ќе бидеш потполно своја без да бидеш критикувана. Да најдеш некој кој би дал сѐ за да те гледа насмеана и прави сѐ за да ја задржи насмевката на твоето лице. Да најдеш некој кој би сакала да го гледаш насмеан дури и кога не е покрај тебе. Да најдеш … Продолжи со читање Да најдеш некој

„Средба помеѓу минатото и иднината“

Во средина помеѓу овие две времиња, Сегашноста можеше само внимателно да ги слуша и мудро да донесува заклучоци затоа што знаеше дека таа е последица од Минатото, но и причина за настаните што ќе следат во Иднината. Минатото: Зошто си секогаш непредвидлива и многумина се плашат од тебе? Иднината: А, зошто ти си толку љубопитно, … Продолжи со читање „Средба помеѓу минатото и иднината“