Скрши ја илузијата – Наталија Наумовска

https://www.youtube.com/watch?v=Cn7qWwzDohM Создадена од слики, мисли и сцени очекувања и надежи милиони треба да се скрши како стаклена чаша празна од штотуку испиено црвено вино. Затвара очи и уши од усни немо зборува, лажни невистини и вистински лаги, таа проклета крадачка на реалноста. Создадена од песни, спомени и ноти во вид на безгласна музика што пара … Продолжи со читање Скрши ја илузијата – Наталија Наумовска

Advertisements

Скрши ја илузијата

Создадена од слики, мисли и сцени очекувања и надежи милиони треба да се скрши како стаклена чаша празна од штотуку испиено црвено вино. Затвара очи и уши од усни немо зборува, лажни невистини и вистински лаги, таа проклета крадачка на реалноста. Создадена од песни, спомени и ноти во вид на безгласна музика што пара уши … Продолжи со читање Скрши ја илузијата

Записите за Џозефина (101)

Секој завршеток е почеток на нешто ново, а овој запис за Џозефина е вовед во едно ново поглавје од нејзиниот живот во кој сакаш да бидеш присутен. Низ играта на зборови се запозна со девојката чиј живот го доживеа преку моето раскажување, низ играта на зборови ја запозна Џозефина чие постоење е вистинско или можеби … Продолжи со читање Записите за Џозефина (101)

Разговор помеѓу сонот и јавето

Јавето: Ох, колку сакам кога поради мене луѓето не можат да заспијат затоа што сум им поубаво од тебе! Сонот: Не заборавај дека некогаш едвај чекаат да потонат во мене за да заборават на тебе барем неколку часа. Јавето: И што, тоа не те прави поубав од мене. Сонот: Не се ни трудам да бидам … Продолжи со читање Разговор помеѓу сонот и јавето

Записите за Џозефина (89)

Во собата со поглед кон море, се криеја тајни кои само вљубените ги знаеја, се криеја воздишки и безброј страсти, макар и во замислената соба која сигурно некаде постои и ги чека нив двајца, за тие да ја напишат нивната историја во неа, и да го насочат погледот кон морето кое сега беше мирно, а … Продолжи со читање Записите за Џозефина (89)