Скрши ја илузијата – Наталија Наумовска

https://www.youtube.com/watch?v=Cn7qWwzDohM Создадена од слики, мисли и сцени очекувања и надежи милиони треба да се скрши како стаклена чаша празна од штотуку испиено црвено вино. Затвара очи и уши од усни немо зборува, лажни невистини и вистински лаги, таа проклета крадачка на реалноста. Создадена од песни, спомени и ноти во вид на безгласна музика што пара … Продолжи со читање Скрши ја илузијата – Наталија Наумовска

Advertisements

Скрши ја илузијата

Создадена од слики, мисли и сцени очекувања и надежи милиони треба да се скрши како стаклена чаша празна од штотуку испиено црвено вино. Затвара очи и уши од усни немо зборува, лажни невистини и вистински лаги, таа проклета крадачка на реалноста. Создадена од песни, спомени и ноти во вид на безгласна музика што пара уши … Продолжи со читање Скрши ја илузијата

#36

Лагата победи, а таа одлучи да ѝ ја предаде битката

Ја лажеше, постојано и неуморно. Секој збор што го изговараше беше лажен, а таа се правеше дека му верува. Чекаше да види до кога, замижуваше и прогледуваше низ прсти, но и прстите се уморија од толку прогледување низ нив. Не сакаше да ја играат, почна да ја игра неговата игра и секоја лага ја поземаше … Продолжи со читање Лагата победи, а таа одлучи да ѝ ја предаде битката

Разговор помеѓу вистината и лагата

Вистината: Зошто постоиш како моја спротивност? Лагата: Затоа што ти тогаш не би била вистина. Вистината: Како ги манипулираш луѓето, и ги доведуваш во заблуда, ти си злобна! Лагата: Викаат ми биле куси нозете, ама затоа јазикот ми е предолг! Вистината: Браво што си признаваш. Но, нема да ти опростам за сите лажни надежи што … Продолжи со читање Разговор помеѓу вистината и лагата

„Лажни погледи“

  Не го познавам тој поглед повеќе. Некогаш беше полн со топлина, а сега се заледил. Погледот кој можеше да помилува сега може да те расече... Лажно е сѐ околу мене. Лажни се погледите, лажни се насмевките. Лажни сме ние. Насмевките кријат подлабоки приказни, а некогаш се обидуваат да ја сокријат тагата. Која е приказната … Продолжи со читање „Лажни погледи“