Пет години блогирање!

Стигнавме до петта година откако го започнавме ова патување првично наречено Светла точка во мракот, а сега Крајбрежје на ДВА спротивни света. Сите овие години учевме по нешто ново како блогерки, а читателската публика покрај што нарасна ни остана верна до ден денешен. Огромно благодарам за секое ваше одвоено време во текот на денот за … Продолжи со читање Пет години блогирање!

Advertisements

Која е нашата цел и зошто блогираме цели 4 години?

Да ја промовираме и да ја доближиме македонската поезија, творештво и култура до читателите и до сите оние кои сакаат да бидат духовно збогатени без оглед на кое место на земјината топка се наоѓаат, а го говорат и/или разбираат нашиот јазик! Вие можете да допринесете во „промовирањето“ и  доближувањето доколку ја следите нашата страна и … Продолжи со читање Која е нашата цел и зошто блогираме цели 4 години?

Зошто одбирам смелост или смелоста ме одбра мене?

Помина еден месец откако ја напишав последната колумна. Секогаш кога одлучувам да пишувам текст од овој вид гледам да бидам силно поттикната затоа што мислам дека баш тогаш имам најмногу да кажам, а кажаното навистина да вреди. И сега го доживувам токму тој момент кога имам силна потреба да ги напишам овие редови, кои продираат … Продолжи со читање Зошто одбирам смелост или смелоста ме одбра мене?

10 причини зошто е добро да посетувате литературни блогови!

Посетувањето на интернет портали од забавен и информативен карактер е популарно и било уште од самиот почеток на нивното постоење. Сите поминуваме доста време пред нашите екрани прелистувајќи ги содржините на нашите веб - пребарувачи, а голем дел од тоа време покрај социјалните мрежи, ни одземаат токму веб сајтовите кои нудат најразлични содржини. Кога се … Продолжи со читање 10 причини зошто е добро да посетувате литературни блогови!

10 нешта кои ги научив за време на четиригодишното блогирање!

Упорноста и константноста за било која работа некогаш мора да се исплатат! Подвлекувам дека тука не говорам за парична исплата, односно под „исплатување“ мислам на задоволството што го чувствуваш дека си се занимавал со нешто корисно, дека тоа што го правиш не е залудно и дека покрај тоа што на сите можеби им нема смисла, … Продолжи со читање 10 нешта кои ги научив за време на четиригодишното блогирање!

4 години блогирање!

На денешен ден пред точно 4 години сум одлучила да го започнам блогов на сосема спонтан начин и без претходно да помислам дека блогирањето ќе си го сфатам толку сериозно, како еден вид обврска и место каде ќе можам да си ги запишувам своите мисли, идеи и сите работи што сметав дека вреди да бидат … Продолжи со читање 4 години блогирање!