Ангелот на Света Софија – Блаже Конески

Видео рециталот е прикачен на каналот. Изборот е „Ангелот на Света Софија“ од Блаже Конески. Пријатно слушање 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=g-l_y8lMvUk

Advertisements

Нежност – Блаже Конески

https://www.youtube.com/watch?v=_tGbEVTLCTw&feature=youtu.be

Песна – Блаже Конески

Време за рециталот кој е прикачен на јутјуб каналот. Пријатно слушање! https://youtu.be/pKL3L_z5Ztc

Тајна – Блаже Конески (рецитал)

Повеле чуете ја Н.Н. со „Тајна“ од Блаже Конески. https://youtu.be/h50l8d1Yibs

Дете заспано крај Езеро – Блаже Конески (рецитал)

Рециталот е прикачен на youtube каналот. Прочитајте и воедно чуете што подготвиме за денес. „Дете заспано крај Езеро“ од единствениот Блаже Конески. Пријатно читање/слушање! https://youtu.be/6WK-Fk4FcoA

ДПМ одбележа 95 години од раѓањето на Конески

Друштвото на писателите на Македонија денеска, 19 декември одбележа 95 години од раѓањето на Блаже Конески со средба на генерации на која дваесетина поети-членови на ДПМ читаа стихови од Конески, првиот претседател на македонската писателска асоцијација... Претседателот на ДПМ Веле Смилевски истакна дека ДПМ на роденденот му оддава почит на големиот поет, раскажувач, есеист, книжевен … Продолжи со читање ДПМ одбележа 95 години од раѓањето на Конески