Книга за месец Јануари

За овој месец ја избравме „Златното лале“ од Розалинд Лејкер во издание на „Матица“ „Златното лале“ е роман што уште со првите страници ќе ве одведе во тогашното холандско општество во златната ера на холандското сликарство во времето на Рембрант и Вермер, во кое се испреплетуваат уметноста, музиката, пасијата за одгледување лалиња, но и политичките … Продолжи со читање Книга за месец Јануари

Advertisements