Дениција – Петре М. Андреевски

За промена овој месец наместо роман, за книга на месец Ноември ја избравме поетската збирка „Дениција“ од Петре М. Андреевски. Ова е можеби една од најубавите поетски збирки некогаш напишани кај нас, за што сме сигурни дека љубителите на поезијата едногласно ќе се согласат. Првпат е објавена во 1968 година и истата година има добиено … Продолжи со читање Дениција – Петре М. Андреевски

Advertisements