Шагринска кожа – Оноре де Балзак

За книга на месец Март избравме еден од попознатите француски класици - „Шагринска кожа“ која се обработува и како лектира во средно образование. Топла препорака за секого. Шагринска кожа (француски: La Peau de chagrin) — роман од францускиот романописец и драматург Оноре де Балзак (1799–1850), издаден во 1831 година. Дејството, сместено во почетокот на XIX век во Париз, ја кажува приказната за едно младо момче кое наоѓа парче шагрен со … Продолжи со читање Шагринска кожа – Оноре де Балзак

Advertisements