Ловец на змејови – Халед Хосеини

„Ловец на змејови“ е книгата што ја избравме за месецов.   „Чудесен роман...приказна за пријателството на две момчиња во Авганистан и вонредна сторија за една далечна култура. Роман во најдобра смисла на зборот, роман што просто те освојува“ - San Francisco Chronicle „Моќна книга... без лажни украси, без претенциозни напрегања - само жестока, силна проза... интимна … Продолжи со читање Ловец на змејови – Халед Хосеини

Advertisements