За блогот

„Да ја промовираме и да ја доближиме македонската поезија, творештво и култура до читателите и до сите оние кои сакаат да бидат духовно збогатени!“ е мотото на нашиот блог.

Првиот автор и основачот на блогот е Наталија Наумовска, дипломиран психолог со огромна љубов кон пишувањето. Поттикната од желбата да ги сочува на едно место пишаните дела го формира тогаш првично Светла точка во мракот кој подоцна стана Крајбрежје на два спротивни света затоа што тоа име има симболично значење претставувајќи ги двете авторки кои се сестри.

Вториот автор е Анамарија Наумовска, средношколка со извонреден талент за пишување која мора да признаеме дека е послабо активна на блогот, но повремено знае да напише нешто.


Тука можете да најдете и податоци, факти, занимливости поврзани со книжевноста и литература.
Постајно ги прошируваме категориите за да ги прошириме видицте.
Вие сте на местото каде ќе сакате да останете подолго доколку сте љубители на пишаниот збор.
Ви гарантираме дека времето кое го посветувате на нашата страна нема да ви биде залудно потрошено!
Вие со секоја посета станувате душевно побогати, а тоа е и нашата цел – промовирање на литературата и духовно збогатување на секој еден кој има пристап до интернет.

Со Крајбрежје на два спротивни света ќе се обидеме да се доближиме до секој читател, до секој  човек кој сака квалитетно да го поминува времето пред својот екран. 
А, со таквото доближување претендираме да станеме дел од вашето секојдневие, како што вие сте од нашето.
Без вашиот фидбек ние не би постоеле воопшто.

  • Лични ставови, проза/поезија, измислени текстови на авторот полни со емоции-достапни за секого!

И драг читателу, што го читаш ова моментално, ти благодарам за посетата и за времето што го одвојуваш читајќи го нашиот блог.
Покани ги и сите други да го следат блогот и фб страната доколку сметаш дека треба да знаат за нашето постоење и би ги интересирале нашите содржини.
Ви благодариме на сите верни читатели кои нѐ следите од самиот почеток и на сите вие идни кои допрва ќе дознаете за нас! 🙂
Со почит,
Двата разлчни света

Advertisements

2 comments

  1. Здраво,
    Прво, сакам да ви честитм на идеата, мотото и да ви посакам GOOD LUCK.
    Второ, се надевам дека оваа моја мала конструктивна критика ќе ја прифатите како добредојдена. Сакам да ви укажам на тоа дека во вашата about страна имате посветено премногу време на тоа “ЌЕ” се обидеме, ќе направиме итн, итн, наместо на пр. да ставите информација за тоа кој стои позади овој блог, кој е неговиот кредибилитет, зошто читателите треба да веруваат на тоа што вие го пишувате и зошто вие сте подобри од другите????

    All the best!!!

    Liked by 1 person

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.