Во свет каде можеш да бидеш сè што сакаш, избери да бидеш љубезен

Авторката Стефани Ридс, повторно нè потсетува што е фундаментално во нашите животи. Како на пример љубезноста. Љубезноста, што денеска се потценува. Гест кој сè повеќе излегува од мода, за жал:

Љубезност. Мал збор, со многу големо значење.

Љубезноста е една од најневредуваните работи во денешниот свет. Бесплатно е. Буквално не ве чини ништо за да бидете љубезни кон другите, а љубезноста отвора многу врати, ви ги проширува хоризонтите и ве прави подобра личност. А сепак луѓето не го практикуваат тоа. Светот од ден на ден, како што времето минува, се претвора во многу студено место, каде нема љубезност.

Денеска скоро никој не ја знае вистинската вредност на љубезноста. Таа подадена рака и срце полно со разбирање можат да направат многу. Една насмевка може да промени нечиј ден.

Вистина е. Луѓето кои веруваат во љубезност се навистина малку во денешно време. Но тие постојат. Тие се реални. Јас верувам во љубезност!

Понекогаш може да се почувствуваш како ти да си слабиот. Како ти да си черга на која сите газат. Но размисли за тоа. Ти си одбрал да сакаш. Да ги сакаш дури и луѓето кои те мразат, кои те повредиле. Тоа не е слабост. Тоа е сила драги мои.

На крајот сите ние имаме лоши и добри страни во нашите души. Она по кое се разликуваме е нашиот избор. Тоа сме вистинските ние. Тоа што ќе го избереме. Добрата или лошата страна…

Се надевам дека ќе одбереш правилно…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.