5 хаику песни инспирирани од новата реалност

1.

Затворен умов

Во екран светол стана

Мрачен лавиринт..

2.

Хибернација-

Затворен простор без дух

Нема живот.

3.

Дезинфекција-

Стерилен живот без вкус

Нема ни мирис.

4.

Затвореноста

На телата е проблем

И на душите.

5.

Замаскираност-

Не се знае дали е

Смев или плач.

Автор: Маја Д. Малиновска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.