Пред нашето време

Живееме секогаш пред нашето време.

Таму се бајките

Кои никогаш не сме ги раскажале,

Соништата кои

Сме ги сонувале без да се остварат,

Разговорите

Кои никогаш не сме ги имале во четири очи;

Таму се луѓето

Кои не можеме да ги сретнеме пред  да дојде нашето време

Живеат во бајките каде

Се борат доброто и злото,

Доброто секогаш победува

Пред да стигнеме до него,

Се наоѓа надвор од времето во кое живееме

Тоа е доброто на бајковитите принцези

Од соништата кои никогаш не се остваруваат

Но се бориме за да се остварат,

Тоа е доброто од романтичните разговори

Кои никогаш не сме ги имале

Но сонуваме да ги имаме,

Тоа е доброто од добрите луѓе

Кои никогаш не сме ги сретнале,

И ги бараме по улиците, но ги нема,

Тие се секогаш

Пред времето во кое живееме,

во времето кое не можеме

никогаш да го достигнеме.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.