Надоаѓаат реките – Сања Атанасовска

Надоаѓаат реките
да ја однесат куќата што не е дом
ме уби со поглед неколку пати
и пак оживеав
овој пат нема спас
ќе се удавам
ќе бидам зелен лист
што ќе плива на површината
ќе бара коцки чоколада
ќе кажува убави зборови за луѓето
надоаѓаат реките
надоѓаат стравови големи колку небото.

Автор: Сања Атанасовска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.