Мајка на милосрдието

Благодатта ја имаше во срцето ,

Стана милосрдна

Стана блажена

Стана макотрпна,

Прими вечна слава,

Во даровитоста ја пронајде својата животна цел

Мисијата да помагаш на бедниците

Ти беше одредена од Бога,

Знаеше дека светот

Е гладен за љубов

А не за леб

Лебот го наоѓаат и неверниците

Но љубовта е предодредена за божјо – праведниците,

Знаеше дека вербата е важна,

Повеќе од трудот,

Името го зема на белиот цвет од Нормандија

Тереза од Лизије ,

Твоите чуда продолжуваат

Да не зачудуваат

Светоста твоја  

Не просветлува

И ги просветлува сите кои веруваат во тебе

Оние кои со молитва допираат до твоето срце.

Дарувај нѐ со твојата милост,

Биди наша заштитничка

И учи нѐ да бидеме милостиви

Со твојата благодат.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.