Биди ми Менада

Оганот во очите на младата дама

Ме обзема како абсинтот хризолитен

Втурнат со срце во првична драма

Се гледаме распламтено, не?

Скини ми ги прангиве, велам

Не потиснувај ми ја слободата

Нека крилјата лутаат по небото

Јас и ти бесцелно лебдиме

Лебдат и страстите разулавени

Десет милиони сатири

Десет милиони нимфи

Го слават денот сегашен

Биди ми Менада нескротлива

Дур духот мој дионисов

Го живее танцот твој

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.