Книги

Секогаш ги знаат и најмалите детали за оние кои постоеле,

Оние кои вистински постојат  и оние кои можеби ќе постојат,

Секогаш ги знаат мислите на оние кои ги читале,

Оние кои вистински ги разбираат и оние кои можеби ќе ги разберат,

Секогаш треперат под рацете на оние кои ги пишуваат

На оние кои ги склопуват и книговезуваат ,

Секогаш ги впиваат очите на оние кои ги впиваат со својот поглед

Ги голтаат со своите очи или ги прелетуваат во еден миг,

Понекогаш остануваат да бидат вечна љубов

Понекогаш нѐ навраќаат во оние денови кога не сме знаеле за ништожност

Понекогаш нѐ носат во некои ништожни соништа каде нема светлина и надеж,

Тогаш знаеме што е вистинска љубов

Тогаш знаеме што е детство

Тогаш знаеме што е болка.

Тие се нашата  љубов, нашето детство, нашата болка.

Тие се нашите книги.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.