За една фанковна

Приметно и опуштено

Сецелно и препуштено

Ме придвижува фанкот

Пост работно на крајот

Траминецот ги буди

И последните виуги

Гори страста стара

За ритамот кој бара

Да сум сам со мислите

Далеку од сите

Џезовно и фанковно

Внесен тотално

Го следам вокално

Ритамот разигран

Посебно одбран

Како бавна предигра

И итра хидра

Се провлекува во вени

Изворно од божества земски

Нечујно преовладува

Та пресврт означува

А, допирот со јавето

Како блаженство

Ме навело

На уште една тура

Фанковна авантура

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.