Позната е листата на учесници во најголемиот онлајн балкански натпревар „Мили Дуели“ зa 2020

Мили Дуели е онлајн балкански натпревар за поезија кој се одржува традиционално во летните месеци, со почеток од 2012 година. Натпреварот ги собира поетите/поетесите и им овозможува да се запознаат меѓусебно, како и читателите да се запознаат со нивните дела. Овогодинешните „Мили Дуеили“ (2020) се стигнати до ВТОРИОТ КРУГ.

Организаторот на Мили Дуели 2020 Нермин Делиќ, во првиот круг (од 1 до 30 јуни 2020 година) имаше обврска да ги прочита сите 739 пристигнати пријави во кои авторите испраќаа по 2 песни. Задача беше да се одберат приближно 500 автори за учество во вториот круг.

Местото во вотриот круг си го обезбедија 477 автори. Овие автори ќе бидат претставени во вториот круг, пред стручното жири и читателите на Мили Дуели на социјалната мрежа Facebook. Во наредната објава на официјлната веб страна од натпреварот ќе биде објавена организацијата на вториот круг. Како изгледаше тоа претходната сезона, може да се погледне ОВДЕ. Како и секоја година така и оваа, со цел да биде непредвидливо, објективно и еуфорично, организаторото изјави дека ќе има одредени измени кои ќе бидат претставени во официјална објава што ќе биде објавена во следните денови на официјалната веб страна од натпреварот.

Листата со учесници:

Извор

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.