Спомени од тебе – Ивана Христова

Се прашувам…

Што ли правиш сега?

Тагуваш, се радуваш!?

И за што всушност размислуваш!

По многу години поминати,

по многу спомени изникнати

останаа слики искинати…

Животот е тежок, има патишта разни,

спомени оставени со векови празни…

Кога за прв пат те сретнав,

нешто чувствував, а знаев,

во љубовта верував и не се каев…

Тешко ми беше да кажам „те сакам“

но зошто баш тебе?

Ете не можам да сфатам

и повторно да сакам, не можам да те вратам…

Сѐ што е убаво некогаш ќе престане,

aма љубовта кон тебе вечно ќе остане.

Тебе вечно ќе те памтам,

а на сеќавањата што ми ги остави

повторно ќе им се вратам…

Јас прекасно сфатив,

дека по тебе патев,

но кога ќе те видам,

сакам повторно радосна да бидам…

Автор: Ивана Христова

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.