Фалиш – Јосиф Гериќ

Ми фалиш како ѕвездите на небото.
Без тебе сè е темно, како месечина кога е покриена со црн темен облак.
Облак што беше светол додека беше наша сегашност што врнеше додека се смеевме на улица, но што се смени и стана темен како нашата иднина.
Како темното мастило што го истурив на парчето хартија додека пробував да ја напишам нашата приказна, како црните спомени од детството што ги споделив со тебе,како црните солзи што кога замина ги исплакав по тебе.
Ми остави големи рани на срцето.
Не, времето нема да ми ги излечи раните.
Само се лажам себе дека можам без тебе.
Барем по грешка да се јавеше.

Автор: Јосиф Гериќ

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.