Неискажливо – Ефтим Клетников

Кој каде се загуби,
кој каде потона?
Клучот во морето,
или морето во клучот?
Сеедно.
Сега веќе ни собата не е море,
ни љубовниците клуч,
ни постелата остров,
и липа хоризонтот
на колена клекнат
пред голото стрниште на душата
неискажливо што страда.

Ефтим Клетников
(Извадок од збирката „Неискажливо“)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.