10 индиски мудрости за животот

  1. „Малата пупка ги растворува латиците велејќи: О, драг свету, немој да овенеш!“

2. „Реката може да стане море, но нема никогаш да постигне морето да биде дел од неа.”

3. „Само тоа што го правиме од љубовта го правиме слободно, независно колку патење произлегло од тоа.“

4. „Свету, кога ќе умрам, во својата тишина сочувај само еден збор за мене: Љубев.“

5. „Во љубовта исчезнуваат сите животни спротивставености.“

6. „Големата Божја моќ е во благоста на ветрот, а не во бурите.“

7. „Големите срца сакаат, малите бараат да бидат сакани.“

8. ,,Подобро е да имаш дијамант со неколку мани, наместо совршен камен.”

9. ,,Оној кој има вистински пријател покрај себе, нема потреба од огледало.”

10. ,,Немој да се пазариш за риби кои сè уште пливаат во водата.”

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.