Камени солзи – Менче Кадинец

Како нешто да ми

трепти во срцево,

како нешто да ми го кине

на безброј парчина,

како нешто да ми ја

ранува душата,

како копје вперено

што ми го цица животот,

како игла која меша

во сржта на искреноста.

Како,те молам,кажи како?

Како да ја спречам оваа болка

која ме убива.

Како, те молам, те проколнувам

кажи како?

Воздишката ми се зеде

проголтав грутки камени солзи

Ми натежна,

МЕ БОЛИ!

Кажи

како да дишам,

да живеам…

РЕЧЕ ЧОВЕКОТ СО БОЛКА

ВО ДУШАТА.

Автор: Менче Кадинец

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.