Отплеткан крај

Ми протекоа два конци низ рацеве

Но не го завршија својот пат,

Не знам можеби и го знаев нивниот почеток

Но не го познавам нивниот крај

Кој беше осуден

Уште кога ги фатив,

Се замрсија во копче

И не можам да го отплеткам

Ми се расплетеа во прстиве

Ми навлегоа во крвните жили

Понекогаш ги стегаат

Крвта не стигнува до срцево

Се гушам од болка

Отплеткајте ги ве молам,

Ги замолувам сите мои божества

Не сакам да се вплеткувам во плетки

Не сакам да имам вакви глетки ,

Но, сѐ уште се тука

И животот ми станал копче

И се тркалам низ улиците

Без да можам да го видам

Можам само да почувствувам

Дека ми се стега срцето

И не можам надвор!

Викам, но никој не ме слуша

Никој не знае каде ќе биде

Мојот отплеткан крај.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.