10 тибетски мудрости1. Не ги жалите ниту парите ниту времето кое сте го дале, за да го запознаете светот.

2. Во животот најважна е љубовта, сè друго е залудно.

3. Кога ќе загубите нешто, пробајте да научите од губитокот вредна лекција.

4. Во животот секогаш се потпирајте се само на себе.

5. Ако ти се допаѓа – искажи се.
   Ако не ти се допаѓа – искажи се.
  Ако некој ти недостига – побарај го.
  Ако не ти е јасно – прашај.
  Ако сакаш да се сретнете – јави се.
Ако сакаш нешто – побарај.

6. Ако си погрешил – веднаш кажи го тоа и не барај оправдување за себе.

7. Верувајте им на чувствата.

8. Обидете се да најдете задоволство во секоја случка.

9. Секогаш имај на ум дека секој има своја вистина, честопати различна од твојата.

10. Запомнете дека и покрај сè никој ништо не ви должи

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.