Постоиш ли?

Положи ги на терезија гревовите

Па со нив сплети судбина бројана

Но не крати од мерата

Нека таа, судбината одлучи за тебе

Истото стори го и со пороците

Еден по еден како воз теретен

Нека врват пред тебе

Ако солза надоаѓа, задржи ја

Тие говорат за животот проживеан

Лузните пак, не лечи ги

Остави, нека ги раскажуваат твоите

Приказни

Сетне биди среќен што,

Си бил дел од нечиј живот

Од својот живот

Од пулсот на градот и калдрмата вечерна

Од устата нечија која те прераскажува

Кажува за твоето постоење…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.