Благослов

Ме гори душава од немање сон

Ме гори сонот зошто тогаш немам душа

Ми пламтат очите од немање спарен поглед

Ми пламти срцево од голем копнеж

Му кажав да дојде да го распламти сонот

Му кажав да ми ја разбуди душата

Ми подари небесен поглед

Mи подари огнена душа

Ме одведе во рајските сништа

Ме разнесе низ твоите ветришта

Те најдов во разулавените минати сеништа

Те најдов во заборавените огнени пепелишта

Ми кажа дека ти си сѐ по што копнеам

Ми кажа дека копнеам по твојот сон

Ми кажа дека копнеам по твојот поглед

Ми кажа дека само ти можеш да го разбереш мојот копнеж

По непознатото,

По вечниот благослов

Само не знам,

Не знам дали ќе ми го дадеш.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.