Конкурс за најдобра песна на „Празник на липите за 2020“

Поради околностите предизвикани од пандемијата, Друштвото на писателите на Македонија ќе ја одложи за подоцнежен период од годинава поетската манифестација „Празник на липите“ која традиционално се одржува во јуни.

ДПМ распиша награден Конкурс за најдобра необјавена песна на „Празник на липите 2020“, кој ќе биде отворен до 20 август оваа година. Членовите на ДПМ се поканети да пратат своја песна за конкурсот, на електронската адреса; prazniknalipite@gmail.com или по пошта на адресата на Друштвото на писателите на Македонија – ул. „Максим Горки“ 18, 1000 Скопје.

-Треба да пратат четири примероци а, исто така се охрабруваат, доколку се во можност, да испратат видеозаписи од сопствената интерпретација на песните, за да може пријавените песни да бидат објавувани во електронските медиуми во текот на конкурсот, соопшти ДПМ.

За изборот на најдобра песна на манифестацијата и оваа година ќе одлучи тричлена жири-комисија составена од истакнати членови на асоцијацијата. Доколку условите не дозволат реализација на поетското читање, тоа ќе биде организирано онлајн.

Манифестацијата „Празник на липите“ секоја година се организира со финансиска поддршка од Министерството за култура и под покровителство на Град Скопје. (МИА)

Извор

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.