Хаику песни од Цветанка Невчева

На наше задоволство ни пристигнаа уште хаику песни, навистина сте ни инспирација сите што испраќате како што ве инспирираме и ние! Продолжуваме да се инспирираме и понатаму, да читаме и пишуваме. Во продолжение прочитајте го хаикуто што ни го испрати авторката Цветанка Невчева.

1.
Камена плажа
Истрошени чекори
Јадранско море

2.
Златна рипка
Исполнува три желби
Мачор со канџи

3.
Бисерна школка
На уво тажна песна пее
Рибар со мрежа

Автор: Цветанка Невчева

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.