Хаику песни од Нове Богојески

1

Ноќта се спушта,

волците завиваат

кучиња лаат.

2

Со бели капи

наседнале крај патот

морнари мали.

3

Славејот пее

од дрвото бел цвет

поздрав му праќа.

4

Купови зрна,

а внатре вредни мравки

од утро до мрак.

5

Мразулци капат

од сламената стреа

ко солзи мали.

Автор: Нове Богојески-Прилеп

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.