Ќе пробаат да те сменат – Анге

Ќе пробаат да те сменат,
ќе ти направат да се запрашаш за своето битие,
да се замислиш дали си доволна.
Ќе сакаат да се промениш,
да ги исполниш критериумите
оние истите што важат за сите.
Воопшто нема да им се допадне
што си поинаква.
Ќе те обвинат дека си детинеста,
сонувач, некој што не живее во реалноста.
Нема да сакаат да ги чујат твоите соништа,
бидејќи им ги будат мечтите кои одамна ги закопале
за да се вклопат, да станат едно со толпата, да бидат исти.
Не можеш да мечтаеш ако целта ти е да си ист како сите.
Нека пробаат, но ти не менувај се !
Напротив покажи им колку е убаво да си ваков,
различен, наивен, со верба во  невозможното.
Нека се сменат тие, ти си онаму каде што треба да си.

Автор: Ангела Михајловска – Анге

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.