Промени се – Снежана Паноска

Се промени – ми велиш. Не знаеш колку. Јас повеќе не можам да те препознаам . Ти не знаеш како изгледаш. Ти, која секогаш беше наша потпора, Ти која за се имаше решение. Ти, која простуваше, сослушуваше, советуваше. Каде си Ти ? Која си Ти ? Не можам да те препознаам . Ти не си Ти. Ти повеќе не си моето пристаниште . Не си мојот брод за спас. Ти треба нов лекар , нови лекови, оди смени ги, промени нешто!!! Само врати ми се пак, врати ни се пак истата, те молам, навистина те молам.
(Ме повредуваш, со тие зборови, ме болат, ме боцкаат како студени мранѕули во зима. Ама вистина е, а тоа толку ме боли…).

Автор: Снежана Паноска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.