Кинески мудрости за животот

  1. „Големата среќа доаѓа од небото; малата среќа доаѓа од човекот.“

2. „Виното не го опива човекот, човекот сам се опива.“

3. „Повеќе вреди да ги познавате карактеристиките на вашите непријатели, отколку вашите грешки.“

4. „Враната е секаде подеднакво црна.“

5. „Децата се огледало на родителите.“

6. „Детскиот живот е како парче хартија на кое секој остава белешки.“

7. „Животот е само мост. Не градете куќа на мостот.“

8. ,,Ако имаш само малку пари и вина, ќе имаш многу пријатели.”

9. ,,Долгото жвакање и лесното голтање на залакот е рецептот за долг живот.”

10. ,,Човекот кој може да ги победи другите е силен. Човекот кој може да се победи себеси е семоќен!”

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.