Црвена ружа

На Јасунари Кавабата

Моите очи беа црвени ружи.

Мојот сон беше уметноста над смртта.

Божествено лудило!

Мојот сон беше чисто огледало,

Мојот дух беше просветлена моќност

Разулавена смиреност.

Моето детство, приказна со брз крај

Мојот живот нова исткаена книжевност,

Експресивна смрт,

Во која конечно се пронајдов.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.