Самрак

Самрак во просторот.

Ги снемува последните нишки сончевина.

Облаците се разлеваат како пена без сјај.

Ги нема твоите очи.

Молчешкум го искраднувам  твојот поглед

Од последните спомени.

Замирисува на свежина,

Ноќва ќе ме гледаш низ

Призмата на спарниот воздух.

Ќе го искраднеш мојот поглед

Од пајажината на плетените сеќавања

Ќе се сретнеме во недоглед

И ќе си кажеме сé што треба

Да си кажат љубовниците

Кои живеат во сеќавањата.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.