До читателот – Софија Петковска

Живеам за да творам.

Пишувам за да живеам.

Откинувам дел по дел од мојата душа

на празна хартија

и со перо в рака

љубам,

се радувам,

фантазирам,

крварам до болка.

О, Хемингвеј,

ти најдобро знаеш за што говорам.

Чувствата ги везам,

збор по збор,

приказна раскажувам,

за мене,

за тебе,

за животот.

Во различни светови потонувам,

на времето му пркосам,

тајни порти отворам

и силно посакувам

на зборовите да се вдахне живот,

плетенка од емоции да се стори,

стиховите да не прегрнат

та заедно да јуришаме на светлоста од денот.

Автор: Софија Петковска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.