Еден миг – Јована Анастасијевска

Животот е една Одисеја, испреплетен со чудесни мигови

Мигови на страв

Мигови на огромна тага

Мигови исполнети со среќа и возбуда

Миг кога се прашуваш кога ли ќе помине?

Но, на крај учиш дека се поминува и сѐ е минливо дури и болката

и времето поминува толку брзо што дури не си ни почуствувал

Понекогаш само еден миг го менува целиот твој живот

Ни мислите ни чувствата

ниту еден дел од тебе

веќе ништо не е исто

Тој миг ти нанесува големи болки , разочарувања но и лекции

кои ги учиш

Понекогаш само тој миг те учи како да се вратиш уште посилен,

учиш кој е вистинскиот и вреден за тебе

учиш да бидеш трпелив и да сфатиш дека ништо не е случајно и

сѐ случува со причина

и понекогаш тој миг те учи

да не се откажеш, да продолжиш да се бориш и да се вратиш како

победник.

а само еден миг те учи да го цениш секој од нив!

Автор: Јована Анастасијевска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.