Литературен конкурс: ,,Охридски бисер на поезијата“ за 2020 година

= Петта по ред =
Во организација на Милица Паулус.

Конкурсот е отворен од 04 јуни до 20 јуни 2020 година.

  1. Може да се учествува само со по една поетска творба- не подолга од 25 стихови.

2. По ваш избор- на една од наведените теми:

– Убавините на Охрид
– Одмор во Охрид
– Сеќавање на една убава случка во Охрид
– Една љубов во Охрид
– Сонце, вода и духовен мир во Охрид

3. За доделувањето на наградите ќе се потруди стручна-жири комисија!

4. Ќе се доделуваат следните награди:

– Поет на годината

– Најголема награда- Охридски бисер на поезијата

– Убав стил на пишување

– Неколку= прва, втора и трета награда

– Најдобра лирска поетска творба

– Најдобра тематска поетска творба

– Гран при

– Златна плакета

– Сребрена плакета

– За севкупно творештво

– Останатите- признанија за добра поетска творба

5. Поетските творби треба да се испратат на месинџер кај Милица Паулус!

6. Поетските творби и имињата на учесниците треба да бидат напишани на кирилица- ова важи само за домашните автори!

7. Поради ситуацијата со корона- Манифестацијата нема да се одржи оваа година и ќе бидат доставени електронски дипломи.

8. Дипломите ќе бидат објавени на Фб профилот на Милица Паулус.

Линк кој води до официјалната објава.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.