Премрежје

Некои го поминале тестот на премрежјето

Но не го сочувале мирот

И се распрскуваат со антитела,

Со протеини

За да донесат нова надеж.

И не сме сега сите исти!

Некои го одминале чадот

И сабјата на самракот

Не успеале да ја поминат Стикс

И сега сите сакаме да се напиеме

Од таа жолта течност

Која е изворот на животот

И разговорот останува да биде

Наша Ахилова пета

Но стапнуваме со неа секојдневно

А маските сме ги носеле отсекогаш,  

Но сега се видливи

А јас,  јас го молам Бога

Да исчезне невидливата корона.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.