Прашање без одговор

Прашав што е љубов?
Тоа е среќа ми рекоа.
Најубаво чувство,
да сакаш и да бидеш сакан. 

Прашав што е љубов?
Тоа е тага ми рекоа.
Најлошо чувство,
да плачеш и да болуваш. 

Прашав што е љубов?
Тоа е бајка ми рекоа.
Романтична приказна,
од оние со среќен крај.

Прашав што е љубов?
Тоа е лага ми рекоа.
Приказна со многу фантазија,
од оние за мали деца.

Ме прашаа што е љубов?
Тоа е прашање без одговор им реков.
Комплицирана ситуација,
секој има различна дефиниција.

Автор: Јасмина Михајлоска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.