Љубовна бројка

Стануваме здравствен код

Бројка од неинфицирани луѓе

Бројка од дезинфицирани луѓе

Бројка од инфицирани луѓе

Ставена во клауд

Нова апликација

На која сите сме во далечина

Од два метри

И сите сме облаци вмрежани во мрежа

Со онлајн прашања

Но не знаеме дали одговорот е точен

Зошто бројките лесно се менуваат

И денес сме повеќе, утре сме помалку

Но остануваме да бидеме луѓе,

Кои иако далечни

Остануваат да бидат блиски,

Во потрагата по љубов

И никој не може да ни го одземе правото

Да светнеме со поглед

И да смениме лик

Кога ќе се појави љубовта

Во нејзиниот најубав облик!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.