Ѕуница

Кога цветаат бегонии,

Како што цвета и спокојот

Елај на чардак при мене

Од небо, ѕуница ми те донесе

Одот, ти весел не’ издаде

Фотографија ти лика налик вила

покажа…

Желбата дур расте како бегонии

Молкум, довикни ја љубовта

Нека долета како пеперуга

Како дождец пред додола

Дур ти ѓердан од жад краси вратот

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.