Час за пелцување

Доволно испиен витамин Ц

Но никој не се целува

Сега е време на пелцување

Со волшепство кое би го испиле и боговите

И еве тука сме во медената земја

Тука тече таа медовна амброзија

Која сите би сакале да ја добијат

И да се напијат како младата Психа

За да можат да живеат онаму каде никој не знае за болка

И задоволството преминува во дух

И сите чекаат час

За пелцување

И никој не помислува на Геја

Од која се појавија денот и ноќта

Зошто сите сме исти

И денот се претворил во ноќ

Зошто сите сме исти

И не слушаме ни џагор ни смеа ни тага ни плач

Зошто сите сме исти

И сите знаеме да чекаме

И чекањето наликува на човекот

Зошто човекот отсекогаш чекал

Дури и кога ја немало смеата

Дури и кога тагата избегала

И ќе дојде ново доаѓање

На вистината

Дека животот е само круг

Во кој постојано чекаме

А забораваме да живееме.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.