Британија

Твојата доминација го скроти морето

Зошто тоа е твојата судбина

И успеа да ги скротиш сите флоти

Зошто твој е Франсис Дрејк

И го обиколи светот

Ги достигна ‘ртот Хорн и ‘ртот Добра надеж

И стана светска сила, сила морска

Зошто сите победи беа во твои раце.

Нелсон гордо стои на Трафалгар

Нелсон кој ги отвори твоите соништа

Кон нови соништа

Да бидеш империја

Да се будиш со мирот на Викториините водопади

Зошто знаеше што е државна должност

И соништата добија нов пат со Черчил

И ти никогаш достојна за пораз не си била

Британијо вечна сила!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.