Пола за тебе, пола за мене

Крај огнот, в’ корија
седиме двамата и молчиме
месечината ја делиме
со погледот,
Yek pash tuke, yek pash mange
Искрите, зборојте твој ги носат
Како ветар песокта од дини
Кон небесниот свод
Дур срцата ни танцуваат во ритам на љубовта
Хоп, хоп хоп….

  • Yek pash tuke, yek pash mange (од ромски на македонски: пола за тебе, пола за мене)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.