Конкурс за необјавена песна организиран од поетската манифестација “Охридски поетски бисер”

На официјланата објава за манифестацијата и конкурсот на фб настанот, организаторот Митре Мангоски Радождански го соопштува следното (ја пренесуваме оригиналната објава):

Почитувани љубители на поезијата, драги поетеси и поети!
Оваа година е мал јубилеј – пет години од постоењето на поетската манифестација “Охридски поетски бисер”, по кој повод организацискиот одбор на манифестацијата распишува конкурс за необјавена песна, со максимален број од 25 стихови, пишувана со кирилично писмо, лекторирана, слободна тема.
Песните да се испраќаат на имеил: ohridski_poetski_biser@yahoo.com
најдоцна до 15.06.2020 година.
За датумот, местото и времето на одржување ќе бидете дополнително известени согласно актуелната состојба со вирусот “Ковид 19” и препораките на надлежните институции.

Директен линк до фб настанот.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.