Нашите учители

Вашето дело ќе остави траен спомен

Кај Слајванскиот народ раселен

Кој немал писмо свое

Но за ука бил желен.

Ве испратиле во мисии разни,

Секаде сте ширеле просвета

Затоа ние денес ве славиме

Заради вашата мисија света.

Вашето писмо на кое пишуваме

Ќе остане за секоја следна генерација

Тоа е нашето најголемо богаство

И наша вечна инспирација.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.