Блескост – Никола Миланоски

Раскошна е твојата убавина

сончевина внела во мојата срцевина,

но ти си како планински врв кој тешко се освојува

и ти си таа пред која снагава се покорува.

Твојата близина прави душава со

спокој да се напојува,

за тебе со голи раце со најсилни војски вреди да се завојува.

Да си тука и во мракот

сонце ќе ми изгрејува,

да си тука и на ликот постојано

насмевка ќе ми отсјајува.

22.05 2020

Автор: Никола Миланоски

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.