Скромен дар

Прими го мојот скромен дар

Што ти го давам без да имаш почит

Само неколку капки радост

Што во срцево се точат

Спомни си за мојата нарав

Која толку многу ја рониш

Немој толку многу да ме презираш

Знам дека скришно ме гониш,

Кога се будиш спомни си на мојата молба

Да те видам само за миг

И бакни ја Месечината

Во неа го има мојот лик.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.